O poveste de familie

Iubim tradițiile și satul românesc!

A fost odată ca niciodată o familie de oameni gospdari care munceau pentru a îngriji de familie și a duce o viață cu toate rânduielile. Gospodaria lor avea de la găini, oi, vaci pana la bivoli (drigane, cum li se spune în sat ). Zarzavaturile le cultivau la marginea satului în “tănăroage”, obicei rar întâlnit dar acolo plantau toți oamenii pentru că se spune legumele crescute pe câmp sunt mai gustoase.  Duminica, era lege, toata familia mergea la biserică în costume populare, păstrate și astăzi. Până să se termine slujba, unul dintre ei da fuga acasă să pregătească masa de prânz care era speciala, cu multe bunătați alese.  Din sânul familiei, generațiile au dus mai departe portul popular prin joc și diverse evenimente ca “Fiii satului”, “ Jocul de Crăciun”, “La colindat”, iar gustul bun al bucatelor  care se găsesc în zonă te fac să vrei să revii!

Povestea Casei de Oaspeți “Aer de Munte” a pornit din dorința de a petrece timp în familie și de a împărtași cu voi bucuria lucrurilor simple și de valoare.

Modestia și simplitatea îi caracterizează pe oamenii locului iar oaspeții sunt primiți în comunitate cu bucurie. Aici am combinat autenticul, tradiția și istoria, 3 ingrediente pentru o experiență inedită. Timpul a trecut peste sat și oameni, însă rânduielile vieții la țară au ramas neschimbate.

Casa de oaspeți “Aer de Munte” iți oferă bucuria de a te relaxa într-un hamac la marginea unui lan de grâu în compania ciripitului de păsărele. O experiență în care respiri aerul curat de munte în mijlocul unei vegetații bogate, auzi sursurul râului care trece prin fața porții și poți savura un pahar de vin alături de alte produse tradiționale care iți lasă “gura apă”.

VINO LA SĂVĂSTRENI, să ai o experiență inedită!

Obiective Turistice

Țara Făgărașului, una dintre cele mai impresionante depresiuni din Transilvania, este un ținut care poate oferi vacanțe de neuitat prin zestrea naturală, culturală și istorică. Iată ce puteți vizita în zonă, în timpul șederii la noi:

 Cetatea Făgăraș

   Impresionează prin arhitectura, pictura veche dar și prin viața monahală a călugărilor. Fiind considerată una dintre cele mai trainice punți de legatura a tuturor  românilor, de-o parte și de alta a Carpaților este un loc de întărire sufletească  și liniște interioară.

 Transfăgărașan

   Cel mai uimitor drum considerat de echipa Top Gear din Maria Britanie, oferă un peisaj superb prin crestele montane abrupte, variațiile de altitudine și natură. Este deschis în perioada iulie-octombrie.

 Mânăstirea Brâncoveanu

   Impresionează prin arhitectura, pictura veche dar și prin viața monahală a călugărilor. Fiind considerată una dintre cele mai trainice punți de legatura a tuturor  românilor, de-o parte și de alta a Carpaților este un loc de întărire sufletească  și liniște interioară.

 Herghelia de cai Lipitani

  La Sâmbata de Jos, puteți trăi experiența unor spectacole și concursuri sportive ecvestre dar și vizita hipodromul. Eleganța, blândețea și noblețea acestei specii de cai sporesc farmecul locului.

 Balea Lac

   Lacul Bâlea este un lac glaciar (format în circ glaciar) situat la o altitudine de 2034 m, în Munții Făgăraș, Județul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafața de 46508 m2 și adâncimea de 11,35 m. În anul 1932 lacul Bâlea și o suprafață de circa 180 ha în jurul lacului au fost declarate rezervație naturală.

 Valea Zanelor

   Castelul de Lut din Valea Zânelor seamănă cu un adevărat castel din povești. Are o arhitectură ce combină povestea clasică Albă ca Zăpada și crestele munților. Castelul de lut Valea Zânelor este situat într-un sat pitoresc din județul Sibiu, mai precis în Porumbacu de Sus. Drumul către această construcție de basm este unul ușor de parcurs și oferă numeroase priveliști încântoare.